Tips: Så kan du få ro i sovrummet

Om du använder en stol som tillfällig klädförvaring där hemma, är du inte ensam. Så ser det nämligen ut i många svenska hem. Här tipsar Elfas förvaringsexpert, Christine Dalman om hur du kan få ro i sovrummet genom att göra dina tillfälliga lösningar permanenta.

Läs mer om Elfa Lumi här

Halvsmutsiga kläder som ligger lite här och där, och kläder och skor som inte används, men som tar upp plats i våra garderober. Det är svenskarnas vanligaste utmaningar när det gäller förvaring. Det visar Elfa Förvaringsrapport 2018 *.  Tur att det finns knep att ta till för att få kontroll över alla tillfälliga lösningarna.

– Mitt bästa tips här är att försöka skapa en rutin för att rensa regelbundet och framför allt ge en egen plats för det du rensar ut, tills det är dags att bära iväg det. Då undviker du högar som blir så stora att de till slut känns övermäktiga att ta tag i, säger Christine Dalman.

Bli medveten och återvinn mer

Det finns även ett tydligt samband mellan människors överflöd av kläder och saker, och utmaningen med att förvara dem.

– Det första tipset är att bli medveten om hur vi konsumerar och skapa vardagsrutiner för att återvinna så mycket som möjligt av det vi rensar ut. Där kan en bra planerad förvaringslösning hjälpa till att ge överblick över det du faktiskt har och skapa en egen plats för kontinuerlig rensning, menar Christine

Behöver du förvaringsinspiration? Klicka här

Förvaringsexpertens 4 bästa knep

1. Det finns krokar och smarta tillbehör till garderobs- och hyllsystem som passar för att hänga kläder man vill använda igen, innan tvätt. Oavsett vilken variant man väljer så är huvudregeln att inte överbelasta de här mellanstationerna.

 

 

 

 

 

 

2. Känslan av oordning minskar när saker hamnar på sin plats. Så låt stolen slippa begravas under klädhögar och skapa en eller fler ”mellanstationer” där tanken är att kläder kan få luftas innan du använder, eller hänger in dem i garderoben igen.

 

 

 

 

 

 

3. Placera en återvinningskasse på en lättåtkomlig plats i garderoben, inte undangömd i ett hörn. Ta ut den så snart den blivit full och byt eller skänk till välgörenhet. Glöm inte bort vänner, släktingar och andra personer i din närhet. Det kan bli en kick att se kläder och skor få nytt liv.

 

 

 

 

 

 

4. Många av oss konsumerar mer än vi behöver, så den största skillnaden i våra garderober gör vi genom att fundera ett varv extra innan vi handlar något nytt. Och bra överblick i garderoben gör att vi inte glömmer de kläder vi faktiskt har.

 

 

 

 

Tips för att komma igång!

1 Bjud hem gäster dagen efter

2 Skicka iväg resten av familjen

3 Sätt på din favoritmusik

Elfa Förvaringsrapport 2018 *visar att ensamtid, popmusik och att bjuda hem gäster sätter fart på förvaringsprojekt.

Behöver du förvaringsinspiration? Klicka här

 

* utförd av Yougov 2018 på uppdrag av Elfa

Elfa skapar mer plats i vardagen

Vi på Elfa gör så mer än att producera konsoler, skenor, backar, krokar och hyllor. Vi skapar plats och ser till att du kan återerövra alla de kvadrat- och kubikmetrar i ditt hem som tas upp av tillfälliga förvaringslösningar.
Allt vi gör, alla smarta detaljer vi utvecklar och alla produkter vi säljer, hjälper dig till den optimala förvaringen, så att du kan utnyttja mer yta till annat i ditt hem och få en enklare vardag.
Vi gillar kläder, skor och prylar, men vi älskar plats!

Läs mer om Elfa här