6 smarta tips: Så organiserar du hallen

Hösten gör sitt intåg och det är hög tid att rensa ut sommarprylarna. Hallen är det första du möter i ditt  hem och samtidigt ofta utrymmet som har mest tendens att bli överbelamrat av skor och kläder. Här är sex smarta tips som hjälper dig att få ordning i hallen. 

Hallen kan lätt bli en plats där du ställer ifrån dig paraply, väskor, skor och kläder huller om buller. Med smarta förvaringslösningar kan du förvandla din hall från ett oordnat kaos till ett rum där var sak har sin plats. Här de bästa tipsen för en praktisk och välkomnande hall – oavsett storlek.

1. Samla nycklar och småprylar på ett ställe

Vem har inte rusat runt i panik fem minuter innan bussen till jobbet går och letat efter sina nycklar?
Med krokar och småhyllor kan du ge de prylar du använder dagligen en egen plats i hallen. På det sättet
behöver du aldrig undra vart du lagt din plånbok eller solglasögonen igen när du har bråttom ut genom dörren.

Så kan de smarta förvaringslösningarna till hallen se ut – se bilderna här

2. Skapa plats för dina skor


Skor är något som tenderar att ta upp mycket plats och det är svårt att skapa en effektiv skoförvaring där alla typer av skor får plats. Kombinera gärna med grundare hyllor innanför djupare för att maximera utrymmet. En Elfa-nyhet som kommer till årsskiftet är en utdragbar skohylla som passar såväl skor med som utan klack. 

3. Krokar för de minsta

Många tycker att det är en utmaning att få barnen att hänga upp sina kläder när de kommit hem. Med krokar som är placerade i lagom höjd för de minsta är det större chans att jackorna hamnar där istället för på golvet.

4. Dela upp förvaringen

När vädret blir kallare och mössor och halsdukar åker fram kan det bli svårare att hålla koll på alla familjemedlemmars tillhörigheter. Med vars ett fack för varje familjemedlem blir det enklare att bibehålla ordningen. Märk facken med namn så hamnar allas mössor och vantar rätt varje gång. 

5. Maximera utrymmet med smart förvaring

Känner du att du har mer saker du vill förvara i hallen än vad du har plats för? En innerdörr kan då vara perfekt att utnyttja för att maximera utrymmet. Med en door and wallrack kan du enkelt hänga upp en väggskena på dörrens insida utan att behöva använda skruv. Du kan sedan fästa korgar, tavlor och krokar på skenan och vips så har du extra utrymme för allt från paraplyer till hattar. 

6. Skapa harmoni med dold förvaring

Ett sätt att skapa lugn i hallen är att sätta skjutdörrar framför förvaringen. Med dörrar som hängs från taket blir det dessutom enklare att städa, eftersom golvet hålls fritt.

Mer inspiration till din hall – se fler bilder och tips här

Elfa skapar mer plats i vardagen

Vi på Elfa gör så mer än att producera konsoler, skenor, backar, krokar och hyllor. Vi skapar plats och ser till att du kan återerövra alla de kvadrat- och kubikmetrar i ditt hem som tas upp av tillfälliga förvaringslösningar.
Allt vi gör, alla smarta detaljer vi utvecklar och alla produkter vi säljer, hjälper dig till den optimala förvaringen, så att du kan utnyttja mer yta till annat i ditt hem och få en enklare vardag.
Vi gillar kläder, skor och prylar, men vi älskar plats!

Läs mer om Elfa här

Tips: Så kan du få ro i sovrummet

ELFA Elfas förvaringsexpert Christine Dalman ger sina bästa tips för hur du kan få lugn och ro i sovrummet genom att göra dina tillfälliga lösningar permanenta.